Pilgrimsvandring
Spirituel vandring, forvandlingsrejse eller spontan life coaching?

Tag en sten fra dit hjemland. Bær den tæt på kroppen og læg al den tyngde og smerte i den, som du gerne vil slippe.
Saml det allernødvendigste og tag din bagage på ryggen. Begynd at gå. Med solen i ryggen vil du hver dag se din egen skygge danse. Gå i en ubrudt bevægelse.
Gå over Pyrenæerne ad Stjernevejen, den vej, som på spansk hedder El Camino, og som fører dig til Jakobs by, Santiago, og videre ud til Finisterra, Verdens Ende, hvor Atlanterhavets brænding slår ind mod klipper og sten, og hvor udsigten er uendelig. Mærk dig alt hvad du møder.
Brænd dér dit tøj, kast en sten, lav et ritual, og påbegynd din hjemrejse.
Det vil få uvurderlig betydning for dig senere.

Sådan omtrent kan fortællingen om Caminoen udfolde sig.
Pilgrimsvandring er blevet ”in”. Flere og flere tager 5-6 uger ud af kalenderen for at gå den 800 km. lange pilgrimsrute i Spanien eller andre steder. Mange gør det flere gange. Eller forskellige steder. Og nogle holder aldrig op igen. Pilgrimsfærden går i blodet og giver næring til et indre liv.
Ingen tvivl om, at det rammer noget dybt i os mennesker. Og at det taler ind til et behov for at finde ro, dybde, ægthed og nærvær. Selve vandringen over lang tid sætter en indre proces i gang. De fleste pilgrimme kan efterfølgende fortælle om, hvordan Caminoen har været livsforvandlende. Hvordan nye skridt, prioriteringer eller beslutninger er blevet født undervejs.
Mødet med andre pilgrimme fra hele verden gør indtryk og udvekslingen af det enkle spørgsmål: ”Hvorfor går du her?” giver indsigt.
At bevæge sig igennem det nordspanske landskab, hvor millioner af pilgrimme har sat deres aftryk siden middelalderen, er at forbinde sig med pilgrimmens arketype. Det er en anledning til at gå et spadestik dybere end en almindelig turistrejse. Og til at nå ind til det væsentlige – til det der er kernen i dit liv, hvor du måske for første gang står ansigt til ansigt med den du i virkeligheden er.
Pilgrimsvandring er én lang vandremeditation ind i nuet og nærværet. Har du først fundet dét spor i dit liv, har du et redskab som kroppen husker resten af livet. Det eneste det kræver er, at du sætter den ene fod foran den anden og begynder at gå…